Feyenoord en Ajax zeggen samen ‘dankjewel’ tegen zorgverleners

Print
Feyenoord en Ajax zeggen samen ‘dankjewel’ tegen zorgverleners

Afbeelding: ANP/AD

In het weekeinde dat Feyenoord en Ajax het sportief tegen elkaar hadden moeten opnemen, slaan de aartsrivalen de handen in elkaar. De twee topclubs laten vanochtend een ‘moving billboard’ door Nederland rijden.

De boodschap die op het billboard vermeld staat, is vandaag ook paginagroot in het AD terug te lezen. ‘Hand op Hand voor onze dapp’re strijders in de zorg’ staat er op te lezen.

De clubs voegen daar in de krant de volgende tekst aan toe. ,,Dit weekend staan we niet tegenover elkaar, maar slaan wij samen hand op hand. We klappen nu niet voor onze spelers, maar voor alle zorgverleners. Dapp’re strijders, wij zijn jullie dankbaar en wensen jullie heel veel sterkte toe.’’

Feyenoord en Ajax zeggen samen ‘dankjewel’ tegen zorgverleners

Ziekenhuizen

Feyenoord en Ajax laten het ‘moving billboard’ langs diverse ziekenhuizen in Amsterdam en Rotterdam rijden. In Amsterdam doet het billboard de ziekenhuizen UMC (locatie VUmc en locatie AMC), BovenIJ en OLVG (locatie West) aan. In Rotterdam worden Ikazia, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis en Erasmus MC met een bezoekje vereerd.

Bij het AMC in de hoofdstad en het Erasmus MC in Rotterdam zal het billboard langdurig blijven staan. Gevraagd naar het hoe en waarom van de actie geeft Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon aan: ,,De boodschap spreekt hopelijk voor zich. Als grote clubs, die elkaar dit weekeinde zouden treffen voor wat velen zien als de wedstrijd van het jaar, willen we aangeven wie er in onze ogen dezer dagen een klaterend applaus verdienen. Zie het als een welgemeend dankjewel, richting al die mensen die nu, in zware tijden, zo keihard werken voor ons allemaal. Al zijn we als clubs dan grote sportieve rivalen, dit doen we bewust samen, eensgezind en vooral met enorm grote waardering.’’