Eerste studenten studeren online af aan Zuyd Hogeschool vanwege coronavirus

Print
Eerste studenten studeren online af aan Zuyd Hogeschool vanwege coronavirus
Heerlen / Hoensbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Aan de Zuyd Hogeschool zijn de eerste studenten online afgestudeerd. Vanwege het coronavirus kon er geen fysiek afstudeer moment zijn, maar na improviseren van de examencommissie konden Jill de Esch en Kimberly Wijsman hun diploma halen.

De twee studentes, Jill de Esch en Kimberly Wijsman, hadden daarmee een primeur. Ze studeerden af aan respectievelijk de opleidingen Business Studies en Communication and Multimedia Design. Ze zijn hiermee de eerste studenten binnen Zuyd Hogeschool die op afstand afstudeerden.

Jill de Esch was erg opgelucht dat het goed is gekomen. „Eigenlijk zou afgelopen maandag de verdediging van mijn scriptie plaatsvinden. Helaas kon dat last-minute niet doorgaan vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus.” Heel even was ze bang dat ze haar studie niet kon afronden, maar er werd dus een oplossing bedacht. „En daar zat ik dan, achter mijn laptop, afgelopen dinsdag. Ik ben blij dat Zuyd met mij naar een mogelijkheid heeft gezocht om toch mijn studie te kunnen afronden. Nu kan ik tenminste zeggen dat ik geslaagd ben.”