Dodental Spanje stijgt met bijna een derde

Print
Dodental Spanje stijgt met bijna een derde

Afbeelding: EPA

Het aantal coronadoden in Spanje is in een etmaal met bijna een derde gestegen naar 1326. Dat maakten de autoriteiten zaterdag bekend. Vrijdag sprong het aantal sterfgevallen al naar boven de duizend.

Spanje in na Italië het zwaarst getroffen Europese land. Het aantal besmettingen met het coronavirus nam in 24 uur toe met een kwart, van net geen 20.000 naar bijna 25.000. Het aantal besmettingen en doden blijft maar groeien.

In Portugal overleden in 24 uur tijd zes mensen aan de gevolgen van het virus. Dat is een verdubbeling, het dodental staat nu op twaalf. Het land heeft inmiddels 1280 besmettingen geregistreerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen