Arrestatie na levensgevaarlijke sabotage van spoor Duitse hogesnelheidslijn

Print
Arrestatie na levensgevaarlijke sabotage van spoor Duitse hogesnelheidslijn

Een ICE-hogesnelheidstrein. Afbeelding: EPA

De Duitse politie heeft een man gearresteerd die een aanslag wilde plegen op een hogesnelheidslijn.

Op het traject rijden ook de ICE-treinen tussen Amsterdam en Frankfurt. De 51-jarige verdachte had op een brug bij Wiesbaden het spoor gesaboteerd.

De man wordt vervolgd voor onder meer poging tot moord. Hij had over een lengte van 80 meter rails los gedraaid. Dat had tot een ontsporing kunnen leiden. Het treinverkeer op het traject moest vrijdag worden onderbroken.

De politie kon de verdachte in de buurt van Keulen aanhouden. De autoriteiten melden nog niets over het motief. Zij kwamen de man op het spoor door een verklaring waarin hij de daad opeiste, zo melden media. De tekst was ook gericht aan regeringsleider Angela Merkel. De man zou dakloos zijn en enkele maanden geleden zijn vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zat daar voor afpersing.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen