Vliegende start fietsbezorgdienst Geleen: ‘Mensen weten ons al na een dag te vinden’

Print
Vliegende start fietsbezorgdienst Geleen: ‘Mensen weten ons al na een dag te vinden’

De bakfiets van de fietsbezorgdienst van centrum Geleen Afbeelding: centrummanagement Geleen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De nieuwe fietsbezorgdienst ‘Graag Gedaan’ in het centrum van Geleen heeft in het weekend meteen al een vliegende start gemaakt. „Mensen weten ons al na een dag te vinden.”

Twintig ondernemers in het centrum van Geleen hebben zich aangesloten bij de gezamenlijke fietsbezorgdienst. Zaterdag voegden supermarkt Jan Linders en de Hema zich in die rij. Tot en met zaterdagmiddag hadden al een kleine twintig inwoners van Geleen-Centrum gebruikgemaakt van de dienst die een dag eerder van start was gegaan.

Onder het motto ‘Graag Gebracht’ laten de twintig ondernemers in Geleen-Centrum gekochte goederen bij de klanten thuis bezorgen. Dat gebeurt door al die producten in één bakfiets te laden en vervolgens dagelijks van maandag tot en met zaterdag tussen vier en acht thuis te bezorgen. Vrijdag en zaterdag al haalde de fietskoerier op de elektrische transportfiets met een bak van 900 liter, chocolade, kleding, wijn en andere goederen op en maakte hij zijn ronde.

„We hadden eigenlijk pas in mei willen starten,” zegt Maurice Nelissen, voorzitter van Centrummanagement Geleen. „Maar door de coronacrisis hebben we besloten meteen te starten. Daardoor kunnen ook de meest kwetsbaren in het centrum van Geleen veilig, gemakkelijk en eventueel telefonisch hun boodschappen doen.” Met een bedrag van 2,50 euro hebben de ondernemers de prijs voor te bezorgen pakketten volgens Nelissen erg laag gehouden. „Maar de meesten brengen nu zelfs helemaal niets in rekening.” Volgens de voorzitter van het centrummanagement heeft iemand zich afgelopen week spontaan aangemeld om als fietskoerier te gaan fungeren, omdat hij anders toch maar werkeloos thuis zou zitten vanwege de coronacrisis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →