Honderdduizenden euro’s dwarrelen over straat na brand in flat

Print
Honderdduizenden euro’s dwarrelen over straat na brand in flat

Het geld lag voor het oprapen. Afbeelding: Meesters Multi Media/Bart Meesters

Naar schatting honderdduizenden euro’s dwarrelden over straat na een brand op de tweede verdieping van een flat aan de Klokkenlaan in Den Bosch. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Een vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De brand is waarschijnlijk gesticht in een woning op de tweede verdieping van de flat. Volgens de eerste berichten zou de vrouw van een balkon zijn gevallen. De politie heeft een aanhouding verricht.

Tien politieauto’s

De brandweer werd rond kwart over twee gealarmeerd, nadat er tien minuten daarvoor eerst een ambulance richting de flat ging. De politie was in groten getale aanwezig. Naar schatting stonden er zo’n tien politieauto’s.

Agenten hebben geprobeerd om zo veel mogelijk geld op te rapen. Volgens getuigen raapten ze zakken vol biljetten op. Het geld lag werkelijk overal: op het gras onder geparkeerde auto’s, in de struiken en op het dak van de ingang van de flat. Waar het geld vandaan kwam, is niet bekend.

Politie was eerder bij de flat

Eerder op de avond was er volgens buurtbewoners al een incident in of bij de flat waarvoor de politie naar de Klokkenlaan moest komen. Het is onduidelijk of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Volgens de aanwezige politie zou de brand zijn aangestoken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen