‘Tokio werkt aan scenario’s voor uitstel Olympische Spelen’

Print
‘Tokio werkt aan scenario’s voor uitstel Olympische Spelen’

Afbeelding: ANP

De organisatie Tokio 2020 lijkt zich nu toch voor te bereiden op een uitstel van de Olympische Spelen vanwege de coronacrisis.

Volgens persbureau Reuters worden er alternatieve scenario’s uitgewerkt, waarbij er wordt gekeken naar een verplaatsing van het evenement en de kosten die ermee gemoeid zijn. Reuters beroept zich op twee anonieme bronnen die betrokken zijn bij de gesprekken in Japan over het mogelijke uitstel.

Alternatieven

„We zijn gevraagd diverse alternatieven uit te werken, waarbij we kijken naar verschillende uitsteltermijnen en de kosten die dat ermee gemoeid zijn”, aldus een van de bronnen aan Reuters, die verder zegt dat uitstel met slechts een maand wordt onderzocht, maar ook met een jaar of zelfs twee jaar.

Lees hier alles over het coronavirus.

Tot nog toe heeft het organisatiecomité van Tokio volgehouden dat de Spelen als gepland deze zomer doorgaan en op 24 juli beginnen. Het comité wordt daarin gesteund door de Japanse regering en het Internationaal Olympisch Comité IOC. De druk van buitenaf om het vierjaarlijkse sportspektakel uit te stellen is de afgelopen dagen gegroeid. Steeds meer grote sportbonden roepen op tot uitstel, alsmede nationale olympisch comités en atleten.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →