Mis bij Sint Rosakapel in Sittard live te zien

Print
Mis bij Sint Rosakapel in Sittard live te zien

Still uit de livestream van de H. Mis die deken Van Rens van Sittard opdraagt in de Rosakapel op de Kollenberg Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De heilige mis die deken Wilbert van Rens zondagmorgen om 10 uur in beslotenheid opdraagt bij de Sint Rosakapel op de Kollenberg is live te zien op internet en ook later op de dag nog via diverse kanalen te bekijken.

De Rosakapel heeft voor katholieken een speciale betekenis in tijden van epidemieën. In de 17e eeuw werd de heilige Rosa door Sittardenaren aangeroepen als voorspreekster tegen de dodelijke dreiging van een dysentrie-epidemie die de regio teisterde. De epidemie ging toen aan de stad voorbij en de bevolking bouwde als dank een kapel op de Kollenberg.

Daar celebreert deken Van Rens om 10 uur een heilige mis waar vanwege besmettingsgevaar verder geen gelovigen bij zullen zijn. De dienst wordt rechtstreeks via een livestream uitgezonden op www.sintrosasittard.nl of www.webcamsittard.nl. De registratie van de mis is om 15 uur terug te kijken op Ziggo-kanaal 48 (TV Ellef) en om 19 uur op Ziggo-kanaal 41 en 45.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →