Pooters Makelaardij: ‘De kopers worden nu onderscheiden van de kijkers’

Print
Pooters Makelaardij: ‘De kopers worden nu onderscheiden van de kijkers’

Afbeelding: © Gerlach Delissen

Maastricht / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Itteren -

Pooters Makelaardij met kantoren in Maastricht en Valkenburg merkt dat er minder mensen een afspraak maken om een koopwoning te bezichtigen. De oplossing is een bezichtiging via een live 1-op-1 videoverbinding.

“Als het niet noodzakelijk is worden er aankopen uitgesteld en dit is met woningen niet anders”, legt mede-eigenaar Gyvan Pooters uit. “Als de nood er is vanwege een nieuwe baan, een scheiding of het groter of kleiner moeten wonen dan worden er nog afspraken gemaakt. En anders schuift de potentiële koper dit voorlopig op. Maar er zijn ook mensen die de woning nu nog snel in de verkoop zetten, omdat ze bang zijn voor een recessie.” Volgens Pooters loopt het aantal bezichtigingen terug maar daardoor ontstaan nu wel concrete bezichtigingen met kandidaten die ook echt willen kopen. De kopers worden dus onderscheiden van de kijkers.

Veiligheid staat voorop De kantoren van Pooters zijn nog bereikbaar via e-mail, telefoon of andere communicatiemidden. Afspraken op kantoor zijn er enkel nog op afspraak. Ook worden er nog afspraken gemaakt bij de te verkopen woningen. “Uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM en alleen maar als de verkopende en (potentieel) kopende partij er zich goed bij voelt. De veiligheid van kopers, verkopers en onze medewerkers staat altijd voorop. Anders wordt het uitgesteld. Onze makelaars dragen handschoenen en kandidaat kopers zullen niets hoeven aan te raken. Daarnaast hebben we nu de mogelijkheid om via een live 1-op-1 videoverbinding de bezichtiging te doen. Dan komen koper en verkoper niet bij elkaar over de vloer.”

Andere impact op verhuursector Pooters heeft ook een verhuurtak (Pro Housing). Daar heeft het coronavirus een andere impact. “Veel huurders zullen de huur gaan opzeggen omdat ze teruggaan naar eigen land, hun werk of contract is beeindigd of de studie (voorlopig) is uitgesteld. Ook vanwege eigen veiligheid en gezondheid gaan sommigen liever terug naar hun thuisland. Hierdoor zal het aanbod gaan aantrekken. De vraag naar huurwoningen is er nog wel maar als bedrijven gaan bezuinigen en er minder werkgelegenheid is, zal er leegstand komen waardoor verhuurders de huurprijs zullen verlagen om (tijdig) weer een nieuwe huurder te vinden. Uiteraard hanteren wij dezelfde protocollen bij de bezichtiging van een huurwoning als bij een koopwoning.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg