Europees president wil Europees crisiscentrum

Print
Europees president wil Europees crisiscentrum

Afbeelding: EPA

De Europese Unie moet een crisiscentrum krijgen. Dat vindt Europees president Charles Michel. Volgens hem denken meerdere EU-lidstaten er al net zo over. Zo’n crisisorganisatie coördineert in noodsituaties de maatregelen van de lidstaten.

Lees het alles over het coronavirus.

„Er is eenheid van commando nodig”, zo zei hij in een programma op de Vlaamse televisie over de coronacrisis. Voor de toekomst is het cruciaal om meer Europese middelen te hebben, vindt hij. De les van deze crisis is dat op Europees niveau een sterkere aanpak nodig is voor het beheersen van crises, aldus Michel.

De EU-president pleit ook voor een EU-organisatie voor burgerbescherming. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om een gezamenlijk beheer van materialen mogelijk te maken. Het betekent meer vooruitkijken en meer solidariteit, zei Michel.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →