RIVM: dodental in Nederland door coronavirus stijgt naar 179

Print
RIVM: dodental in Nederland door coronavirus stijgt naar 179

Afbeelding: EPA

Het coronavirus heeft tot nog toe 179 levens geëist in Nederland. In een dag tijd zijn 43 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zojuist in zijn nieuwste update.

Lees hier alles over het coronavirus.

De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar. Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Het RIVM houdt niet bij hoeveel van deze mensen weer zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Noord-Brabant blijft voor zover bekend de grootste infectiehaard, met 1404 personen. Daarna volgen Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld:

Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →