Hoge nood app voor publieke toiletvoorzieningen Roermond

Print
Hoge nood app voor publieke toiletvoorzieningen Roermond

Roermond heeft sinds kort een hoge nood app met daarop alle toegankelijke toiletten in de binnenstad Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Wie dringend moet plassen in de binnenstad van Roermond kan voortaan via de hoge nood app kijken waar het dichtstbijzijnde publiek toegankelijk toilet zich bevindt.

De raad gaf het college enige tijd geleden via een motie opdracht te zorgen voor een goed netwerk van voor iedereen toegankelijke toiletvoorzieningen in de binnenstad. Inmiddels is er de hoge nood app, die wordt bijgehouden door de Stichting Gehandicaptenplatform. Daarop zie je het dichtstbijzijnde toilet, welke geschikt zijn voor rolstoelgangers en reviews van bezoekers. Ondernemers die een toilet wil aanmelden, kunnen dat bij de stichting doen. Daarnaast heeft de stichting samen met de gemeente een plattegrondje gemaakt van openbare toiletten voor mensen met een beperking.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →