Roermond: rekening houden met retail bij verdeling politie

Print
Roermond: rekening houden met retail bij verdeling politie

De Designer Outlet trekt jaarlijks miljoenen mensen naar Roermond, maar dat wordt nergens meegerekend in de verdeling van de politiecapaciteit in Limburg. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Bij de verdeling van de politiecapaciteit in Limburg moet meer rekening worden gehouden met het aspect retail. Dat wordt tot dusver niet meegewogen en Roermond wil dat veranderd zien.

Dat schrijft burgemeester Rianne Donders aan haar Maastrichtse collega Annemarie Penn-te Strake, verantwoordelijk regioburgemeester als het om de Limburgse politie gaat. De hartenkreet is een reactie op het beleidsplan 2020-2023 van de Limburgse politie, waarover de Roermondse politiek zich binnenkort buigt. Donders wijst erop dat de retail in Roermond en met name de Designer Outlet, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, een groot deel van de beschikbare politiecapaciteit vergt. Dat wordt nergens meegewogen, reden waarom Roermond niet op voorhand kan instemmen met het beleidsplan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →