Reinigingsdienst Rd4 kan drukte in Parkstad goed aan

Print
Reinigingsdienst Rd4 kan drukte in Parkstad goed aan

Het was zaterdagmiddag behoorlijk druk bij het Rd4-milieupark op industrieterrein Spekholzerheide. Afbeelding: Bas Quadvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Schimmert / Hulsberg -

Reinigingsdienst Rd4 kan de drukte op de milieuparken op dit moment goed verwerken. In het weekend was er sprake van extra aanvoer, maar dat leidde niet tot problemen.

Volgens Rd4-directeur Wil Sijstermans meldden zich met name zaterdagmiddag veel klanten bij de zeven milieuparken die de onderneming heeft. „We beschikken op dit moment nog over voldoende back-up om de aanvoer te verwerken. Bovendien constateer ik dat de ongeveer vijftig medewerkers die op de parken aanwezig zijn extra gemotiveerd zijn om de bezoekers te helpen. Ook wij hebben helden op de werkvloer.”

Volgens Sijstermans is er nergens sprake van agressie bij klanten die lang moeten wachten, zoals elders in het land gemeld wordt. Hij verwacht dat de openingstijden van de milieuparken ongewijzigd blijven. „Maar alles hangt er natuurlijk van af in hoeverre de crisis in de hand te houden is. Als we bijvoorbeeld een deel van onze afvalstroom voor verwerking niet meer aan Duitsland kunnen aanbieden, zoals we dat nu doen, ontstaat een nieuwe situatie.”

In verband met corona besloot Rd4 het ophalen van Best-tassen en oud papier op te schorten. Ook de kringloopwinkels zijn dicht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →