Beethoven klinkt in Maastricht: oproep massaal beantwoord

Print
Beethoven klinkt in Maastricht: oproep massaal beantwoord

Penn-te Strake: „Er is nog muziek, er is nog hoop.” Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse burgemeester Annmarie Penn-te Strake riep muzikanten en zangers op om zondagavond allemaal ‘Ode an die Freude’ te spelen. En aan die oproep is massaal gehoor gegeven.

De burgemeester haakte daarmee aan op een landelijke actie van Arjan Tien, dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, die 18.00 uur live via de Facebookpagina KNMO het grootste orkest van Nederland dirigeerde.

Ook in Duitsland vond een soortgelijke actie plaats. Daar werden muzikanten opgeroepen om zondagavond om 18:00 uur, van thuis uit, allemaal het stuk van Beethoven te spelen om in het kader van de coronacrisis ‘de stilte te doorbreken’.

Ode an die Freude, met de bekende regel ‘Alle Menschen werden Brüder’, moet een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid uitdragen in de tijd dat de meeste mensen sociale contacten moeten ontzien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →