Zorgen om medewerkers bij WSP in Kerkrade

Print
Zorgen om medewerkers bij WSP in Kerkrade

Werkers in de sociale werkvoorziening. Afbeelding: MGL/Peter Schols

Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

CDA-raadslid Marco Peters uit Heerlen maakt zich zorgen over de werkomstandigheden waaronder personeel van het WSP-bedrijf in Kerkrade moeten functioneren.

Peters reageert na diverse berichten dat de medewerkers, die veelal een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, onbeschermd en schouder aan schouder produceren. De aard van de werkzaamheden zou dat vereisen.

Het raadslid vindt dat onder de huidige coronacrisis onverantwoord. Hij heeft burgemeester Emile Roemer van Heerlen gevraagd hiernaar te kijken.

Bij het WSP aan de Wenckebachstraat in Kerkrade is de kantine sinds de uitbraak van het virus gesloten en moet het personeel de boterham noodgedwongen nuttigen aan de werktafel. Dat is in deze tijd dat hygiëne die hoogste prioriteit moet hebben, volstrekt ongewenst, vindt Peters.

Mensen met een geestelijke beperkingen begrijpen niet dat het gevaarlijk is om over de tafel te hoesten, in de hand niezen en om niet op tijd en veelvuldig je handen te wassen. Onder de werknemers zitten mensen met copd 1 en 2 tussen, die vaak moeten hoesten.

Ziek melden is voor het personeel een optie die hen zwaar valt.. Het gevolg is, zo staat in de berichten, dat er gekort wordt op het salaris. Ook de sociale contacten gaan verloren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →