Raad Roermond verspreidt raamposter voor coördinatie ‘coronahulp’

Print
Raad Roermond verspreidt raamposter voor coördinatie ‘coronahulp’

In Roermond wordt volgende week een raamposter voor verzoek om en aanbod van hulp verspreid in verband met corona Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een raamposter waarmee mensen aan kunnen geven of ze hulp nodig hebben of hulp willen verlenen in deze moeilijke coronatijden. De poster wordt waarschijnlijk dinsdag of woensdag in Roermond huis aan huis verspreid.

Rob Hompe van het facebookaccount ‘Roermond Nieuws’ bracht het initiatief, dat elders in het land is ontstaan, onder de aandacht van de fractievoorzitters in Roermond. Die omarmden het allemaal. Het betreft een rode poster met de tekst ‘ik kan wel wat hulp gebruiken’ en een groene versie met ‘ik kan je helpen’ . Daaronder moet een telefoonnummer worden ingevuld.

Het initiatief sluit naadloos aan bij de campagne ‘Come Together’ die in Roermond met ingang van maart van start ging, om sociaalmaatschappelijke activiteiten te bedenken in het kader van de vele evenementen die dit jaar in Roermond (zouden) plaatsvinden. Het campagneteam van ‘Come Together’ coördineert het drukken en verspreiden van de poster. De fracties staan garant voor de kosten. Wim Cox heeft zijn horecapersoneel aangeboden voor de verspreiding en ook raadsleden gaan meedoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen