BAL verwelkomt plan voor invoering BENE-League

Print
BAL verwelkomt plan voor invoering BENE-League

Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In het weekend dat bekend werd dat er geen herstart meer komt van de basketbalcompetitie kwam eveneens naar buiten dat er een BENE-League komt. BAL uit Weert heeft er wel oren naar.

Na een positief uitgevallen haalbaarheidsonderzoek gaan de besturen van de Dutch Basketball League (DBL) en de Belgische Pro Basketball League concrete plannen uitwerken om de samenwerking op sportief, commercieel, financieel en organisatorisch vlak vorm te geven.

De clubs uit beide landen moeten eind dit jaar een definitief besluit nemen. Bij een akkoord is het de bedoeling om vanaf september 2021 met de BENE-League te starten.

Basketball Academie Limburg (BAL) is positief over het initiatief. Voorzitter Jeroen van Veen; ,,Er worden meer spannende duels verwacht en Belgische fans zullen de weg naar Weert vinden. Daarmee wordt het voor spelers en sponsors interessanter en kunnen we als club verder groeien.”

Zo’n groei zal sneller urgent worden omdat de toelatingseisen voor de BENE-League strenger zullen zijn dan de huidige DBL-voorwaarden. Dat kan een struikelblok worden voor BAL als het budget niet omhooggaat. Ook is het nog onduidelijk of sporthal Boshoven nog aan de nieuwe eisen zal voldoen.

Met Antwerp Giants, Limburg United (Hasselt) en Heroes Den Bosch in de nabijheid zet BAL stevig in op een gunstig effect voor de hoog aangeschreven Weerter talentenopleiding.

,,Onze academie is ook volgens Belgische standaarden een topopleiding. Dat biedt ruimere kansen op samenwerking met diverse clubs om zo meer jeugd op te leiden waaronder Belgische talenten.”, aldus Van Veen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen