Eerste coronapatiënt Heinsberg maakt het beter: ‘Hij heeft drie weken voor zijn leven gevochten’

Print
Eerste coronapatiënt Heinsberg maakt het beter: ‘Hij heeft drie weken voor zijn leven gevochten’

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick -

De eerste coronapatiënt in de grensregio Heinsberg is aan de beterende hand. Landraad Stephan Pusch laat weten dat deze 47-jarige patiënt zero uit de gemeente Gangelt van de beademingsapparatuur af is.

„Hij heeft drie weken voor zijn leven gevochten, maar schijnt het nu gered te hebben”, zegt Pusch. Met zijn 46-jarige vrouw ging het al eerder stukken beter.

Lees hier meer over het coronavirus

Het echtpaar komt uit het dorpje Langbroich en had daar een drukke carnavalsviering bezocht. Daarna zijn meerdere mensen in de regio besmet geraakt. Hoe de man zelf besmet is geraakt, is niet duidelijk.

Lees ook: Coronavirus in Duits grensgebied: twee patiënten houden hele regio bezig

Nog steeds is Heinsberg het zwaarst getroffen gebied van heel Duitsland met 21 doden en een kleine duizend besmettingen (967). Dat is een besmetting per 263 inwoners. Tegenover dat aantal plaatst Pusch ook tweehonderd personen die van corona zijn genezen. De regio Aken telt inmiddels 516 besmettingen en 5 doden.

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen