Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen

Print
Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen

Afbeelding: Van der Valk

/ Urmond / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Hotelketens Van der Valk en Fletcher bieden locaties aan voor onder meer de opvang van coronapatiënten.

Het gaat dan om patiënten die „te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis”, aldus de woordvoerder van het coronacentrum dat nu wordt voorbereid in een Van der Valk-hotel in Urmond. In de rest van het land worden soortgelijke centra voorbereid.

Lees ook: Hotel in Urmond als noodhospitaal voor opvang coronazieken

Het coronacentrum is een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio. Momenteel wordt hard gewerkt om het coronacentrum zo snel mogelijk klaar te maken.

Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties, onder meer in Roermond. Volgens topman Rob Hermans gaat het om zorglocaties voor coronapatiënten, zorglocaties voor ouderen die geen corona hebben, en locaties voor ziekenhuispatiënten zonder corona.

,,Of ze allemaal nodig zijn weten we nog niet. We kunnen ieder hotel binnen 24 uur klaar hebben voor de opvang. De draaiboeken liggen klaar. Dat doen we in overleg met de Veiligheidsregio’s,’’ zegt Hermans.

Lees ook: Noodhospitaal coronapatiënten Urmond opent dinsdag

Opvangen

Het coronacentrum in Urmond moet tijdelijk tientallen patiënten kunnen huisvesten. Patiënten kunnen naar verwachting vanaf dinsdag door huisartsen naar het coronacentrum worden gestuurd als zij ernstige klachten hebben maar niet naar de intensive care hoeven.

In het hotel logeren geen gasten meer. Wel loopt er nog Van der Valk-personeel rond. Met de hotelketen wordt overlegd over een goede oplossing voor de medewerkers. Het coronacentrum roept mensen met zorgervaring op om zich te melden als vrijwilliger.

Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Fletcher-topman Rob Hermans: „Wij zijn daarover in gesprek met veiligheidsregio’s, ziekenhuizen en zorginstellingen in het hele land. Wij hebben draaiboeken liggen waarmee we binnen 24 uur een zorgcentrum kunnen inrichten. Die zijn in Limburg, Brabant en de regio Nijmegen al in voorbereiding. Verwacht wordt dat de eerste patiënten deze week inchecken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen