Steeds meer lokale initiatieven in Westelijke Mijnstreek

Print
Steeds meer lokale initiatieven in Westelijke Mijnstreek

Afbeelding: Getty Images

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek -

Overal komen lokale initiatieven tot stand tijdens de coronacrisis. De een is gericht op mensen die werken in de cruciale sector, anderen zijn bedoeld voor ouderen. VIA Limburg pikt er deze week drie lokale initiatieven uit.

Via de Facebookgroep HELP ELKAAR Inwoners van Stein heeft Nicole Carlisi een netwerk aan vrijwilligers opgebouwd die graag helpen bij het doen van boodschappen of andere hulpvragen. Ook kan zij zorgen voor tijdelijk kinderopvang aan huis. De hulpvragen lopen allemaal via Nicole. Zij wijst vervolgens een vrijwilliger aan en zal dan via een privébericht hulp bieden.

Sociaal isolement

Primera Stein heeft een telefoonnummer ingesteld waar mensen in een sociaal isolement voor 12.00 uur naar toe kunnen bellen als ze boodschappen uit het winkelcentrum nodig hebben. Deze boodschappen worden dan gehaald en kosteloos bij de mensen thuisgebracht. Deze boodschappen dienen cash afgerekend te worden. Het telefoonnummer is: 046-4352405.

Bewegen voor ouderen

Omdat door het thuisblijven de mogelijkheid om te sporten of bewegen niet of in mindere mate mogelijk is, zijn in Beekdaelen beweegcoaches begonnen met het helpen van senioren en de kwetsbare doelgroep. Dat doen ze aan de hand van video’s met thuisoefeningen. De video’s zijn te bekijken via YouTube kanaal: Beweegoefeningen voor thuis #1 | Kras & Krachtig. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Elvera Weusten via elvera@nuthbeweegtnuth.nl of 06-51574164.

Heeft u ook een initiatief dat het vermelden waard is? Stuur dan een mail naar: zuid@delimburger.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen