Ophef over ‘kleine zwarte cross’ in Eckelrade, politie maakt einde aan motorcrossbijeenkomst

Print
Ophef over ‘kleine zwarte cross’ in Eckelrade, politie maakt einde aan motorcrossbijeenkomst

De motorrijders zorgden voor veel geluidsoverlast in Eckelrade. Afbeelding: Borden.plaatsengids.nl

Eckelrade -

Na klachten van geluidsoverlast bij omwonenden heeft de politie zondagmiddag een einde gemaakt aan een motorcrossbijeenkomst van jongeren in een weiland bij Eckelrade.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn er geen boetes uitgedeeld, maar zijn de in totaal zeven motorcrossers en de toeschouwers rond vier uur ’s middags „in goed overleg” gestopt met het veroorzaken van de geluidsoverlast.

Overlast

De groep jongeren hadden volgens een inwoner van Eckelrade, die anoniem wens te blijven, het hele weekend al overlast in en rond het dorp veroorzaakt, door onder meer te hard rijden op veldwegen waar veel wandelaars lopen en het geluid van de crossmotoren en quads.

„Het was niet een uurtje, maar de hele dag lang. Ik begrijp dat ook de jongeren hun vermaak zoeken, maar de inwoners zijn nu ook aan hun huis en tuin gekluisterd.” Ook de jongeren persoonlijk aanspreken op hun gedrag had volgens de inwoner geen effect.

Facebook

Een in het dorp wonende ziekenhuisarts die de jongeren in een Facebookpost wees op hun verantwoordelijkheid gezien de verspreiding van het coronavirus, zag zich genoodzaakt dit bericht wegens negatieve reacties weer verwijderen. ‘De afgelopen dagen is een groep jongeren een soort zwarte cross aan het houden en vandaag stond een groep van dertig man bij elkaar. Eigenlijk voelt dit als een klap in je gezicht’, schreef de arts.

Ze deed een beroep op de ouders om hun kinderen aan te spreken op dit gedrag. ‘Het is behalve respectloos ronduit gevaarlijk nog los van de verspreiding van het virus. Ik neem aan dat die crossers als ze met hun motor over de kop vliegen, toch een ziekenhuisbed willen. We bellen mensen af die hun nieuwe heup daarmee niet krijgen, omdat er anders zieke mensen doodgaan.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen