Onderwijs overlegt met minister Slob over examens

Print
Onderwijs overlegt met minister Slob over examens

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Verschillende onderwijsorganisaties overleggen maandagmiddag met minister Arie Slob over de examens. „Wij gaan de bezorgdheid van de leden overbrengen aan de minister”, aldus een woordvoerster van onderwijsbond AOb.

Volgens de AOb zijn lang niet alle leden er gerust op dat de adviezen van het RIVM om besmetting te voorkomen, zoals het houden van afstand, overal en altijd goed genoeg worden gehandhaafd. Er komen veel vragen over binnen, volgens haar zeker ook na het NL-Alert van zondag om afstand te houden

Lees ook: Limburgse docenten noemen doorgaan schoolexamens ‘onverantwoord’

Ook onderwijsbond CNV, de Vereniging Hogescholen, de VO-raad, en de MBO-raad praten mee of bellen in, aldus de zegsvrouw, net als de universiteitenvereniging VSNU.

Vorige week deed lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA), een bond met bijna 2200 leden uit het basis- en voortgezet onderwijs, al een oproep om alle eindexamenkandidaten een diploma te geven. „Jaarlijks slaagt zo’n 90 procent van de kandidaten. Bij de overige 10 procent kan het zijn dat de leerlingen in een vervolgopleiding toch goed meekomen”, aldus de organisatie.

Lees ook: ‘Neem geen examens af, geef leerlingen een overgangsbewijs’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen