Maastricht Aachen Airport: meer vracht, maar nagenoeg geen passagiers meer

Print
Maastricht Aachen Airport: meer vracht, maar nagenoeg geen passagiers meer

MAA is nu vooral een vrachtluchthaven. Afbeelding: Roger Dohmen

/ Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Het passagiersvervoer vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) is net als op andere luchthavens nagenoeg tot stilstand gekomen. Wel is er meer vrachtverkeer dan gewoonlijk in deze periode.

Normaal gesproken kwam er met passagiersvliegtuigen ook vracht mee. Nu dat vrijwel niet meer mogelijk is, zijn de vrachtmakelaars aangewezen op de zogeheten full freigthter, de vrachtvliegtuigen. Dat verkeer wordt verdeeld over de beschikbare luchthavens.

Het vrachtverkeer dat momenteel van en naar Maastricht Aachen Airport vliegt, vervoert voornamelijk levensmiddelen, medische apparatuur, medische instrumenten en medicijnen. De medische vrachten die nu worden verscheept, zijn voornamelijk bestemd voor behandelingen van trauma of corona.

‘Wij behoren als luchthaven tot de vitale sectoren. Dat betekent dat er in tijden van crisis een beroep op ons wordt gedaan om onze operatie door te laten gaan. Omdat bij verstoring of uitval de economische en maatschappelijke gevolgen te groot zouden zijn’, aldus de luchthaven. ‘Een groot deel van onze medewerkers is nu op de luchthaven aan het werk. Om ervoor te zorgen dat die medische apparatuur en instrumenten daar komen waar ze nu hard nodig zijn.’

Verder staan groente, fruit en vis op de vrachtlijsten. ‘Andere (bedrijfs)activiteiten staan voor onbepaalde tijd op een lager pitje. Wij rekenen op ieders begrip voor deze zeer ongebruikelijke situatie’, aldus MAA in een publicatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen