Pilot voor afstoten leegstaand vastgoed Leudal tijdelijk stilgelegd in verband met coronavirus

Print
Pilot voor afstoten leegstaand vastgoed Leudal tijdelijk stilgelegd in verband met coronavirus

Een archieffoto van het oude gemeentehuis in Haelen. Afbeelding: Franco Gori

Haelen / Hunsel / Heythuysen -

De pilot van de gemeente Leudal om een nieuwe functie voor vier leegstaande panden te vinden is voorlopig uitgesteld, omdat er momenteel geen bezichtigingen kunnen plaatsvinden in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus.

Het betreft de oude gemeentehuizen in Haelen en Hunsel, het voormalig Rabobankgebouw in Heythuysen en Bruggerhof in Hunsel. Ze maken deel uit van een pilot waarbij de gemeente initiatiefnemers oproept om met plannen te komen voor een nieuwe invulling. Zo hoopt Leudal een deel van de gemeentelijke, leegstaande gebouwen te verkopen.

Lees ook: Leudal zoekt nieuwe invulling om overbodig vastgoed af te stoten

Eerder pogingen hiertoe slaagden niet. Door meer in te zetten op de nieuwe maatschappelijke waarde en minder naar de prijs te kijken, hopen ze nu op meer succes. Volgens een woordvoerder van Leudal hebben zich al meerdere geïnteresseerden gemeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen