Sterrenwacht Limburg gaat virtuele reis door universum live streamen

Print
Sterrenwacht Limburg gaat virtuele reis door universum live streamen

Afbeelding: Rob Oostwegel

Heerlen / Hoensbroek -

De Sterrenwacht Limburg streamt op vrijdag 27 maart live een virtuele reis door het universum, omdat haar deuren zeker de komende weken nog gesloten blijven.

Sterrenkijken op locatie in Heerlen is voor het algemene publiek, scholen en verenigingen de komende tijd niet mogelijk. De sterrenwacht houdt haar deuren gesloten in verband met de uitbraak van het coronavirus. Als tijdelijke oplossing gaat Sterrenwacht Limburg virtueel verder, op 27 maart. Door middel van virtuele live streams op de vrijdagavond, kunnen bezoekers alsnog door de ruimte vliegen en de prachtige wereld van het universum ontdekken.

Met behulp van speciale 3D-simulatiesoftware gaan bezoekers op reis langs andere planeten, sterren en sterrenstelsels. Tijdens deze reis wordt uitleg gegeven en kunnen bezoekers live vragen stellen. De virtuele programma’s zijn geschikt voor alle leeftijden.

Afgelopen vrijdag heeft de eerste livestream plaatsgevonden. De tweede volgt vrijdag 27 maart. Meer programma’s volgen als er een indicatie is van hoelang de sterrenwacht dicht blijft.

De livestreams worden via Facebook uitgezonden en binnenkort ook via YouTube. Meer informatie over de livestreams en ons corona-beleid is de te vinden op de website en Facebook.