Meezingen met Susterens initiatief: Thoes Lere Challenge

Print

Thoes Liere. Video: BS In ‘t Park

Susteren -

Het liedje ‘Thoes Lere’ van de leerkrachten van basisschool In ’t Park uit Susteren en voorman Henk Steijvers van de Janse Bagge Bend, is al ruim 22.000 keer bekeken op Facebook.

Vanwege dat succes bedacht directrice Maartje Merry van de school de ‘Thoes Lere challenge’. Dinsdagmiddag om 12.00 uur is het de bedoeling dat zoveel mogelijk Limburgse kinderen het liedje gaan zingen.

„In de deuropening, vanaf het balkon, maar wel vanuit huis”, zegt meester Maurice Mans die het nummer schreef. „Filmpjes die gemaakt worden tijdens het zingen, kunnen vervolgens worden getoond via de Facebookpagina van de school.” Mans schreef het nummer op de melodie van ‘Proemevlaai’ van de Janse Bagge Bend om het thuis leren onder de leerlingen te stimuleren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen