Nederlandse militair in Litouwen besmet met coronavirus

© ANP

In Litouwen is een Nederlandse militair besmet met het coronavirus. Hij is in isolatie geplaatst, zegt minister Ank Bijleveld van Defensie.

Redactie

Ongeveer 270 Nederlandse militairen zijn op uitzending in de Baltische staat. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er lokaal maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Ook is een aantal andere militairen in quarantaine geplaatst. De Nederlander is de eerste van de multinationale strijdmacht daar die besmet is met het virus.

Lees ook: Deel van de Nederlandse militairen op missie komt vroegtijdig terug

De militairen zijn gestationeerd in Rukla en staan onder Duits bevel. Ze maken deel uit van een vooruitgeschoven NAVO-macht. Ook in Estland, Letland en Polen zijn extra militairen van de NAVO gestationeerd. Dat is bedoeld om deze landen gerust te stellen met het oog op dreiging uit Rusland.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal