Eredivisie ligt vanwege corona stil tot 1 juni

Print
Eredivisie ligt vanwege corona stil tot 1 juni

Afbeelding: ANP

De eredivisie ligt vanwege het coronavirus langer stil. Aanvankelijk tot 1 april. Dat is nu verlengd tot 1 juni. Ook in de Premier League en de Belgische Pro Jupiler League wordt voorlopig niet gevoetbald.

Alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden. Er is geen ondergrens meer van honderd personen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie) na het crisisberaad van enkele ministers.

Lees ook: Alle evenementen en bijeenkomsten verboden tot 1 juni

Door de genomen maatregelen van maandag gaat er ook een streep door de oefeninterland tussen Oranje en Griekenland. Die zou op 28 mei in Enschede worden afgewerkt.

Eerder verschoof de UEFA het EK naar de zomer van 2021, de Europese clubfinales zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De eredivisie vergadert dinsdag over de gevolgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen