Nederland weert ook meeste vluchten uit Oostenrijk

Print
Nederland weert ook meeste vluchten uit Oostenrijk

Afbeelding: Getty Images

Ook de meeste vluchten uit Oostenrijk mogen niet in Nederland landen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) meldt aan de Tweede Kamer dat ook Oostenrijk vanaf maandagavond 21.00 uur onder het tijdelijke vliegverbod valt.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor vluchten met gestrande Nederlanders aan boord die terugkeren naar ons land. Dat geldt ook voor reizigers uit EU-landen, het Verenigd Koninkrijk en het Schengengebied die via Schiphol thuis proberen te komen. Ook zorgpersoneel en patiënten kunnen indien mogelijk vanuit Oostenrijk naar Nederland vliegen.

Het verbod loopt in principe tot maandagavond 6 april, tenzij voor die tijd wordt besloten de regeling te verlengen. Dit weekeinde voegde het kabinet op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Spanje toe aan de lijst van landen waarvoor een verbod geldt. Het gaat verder om China, inclusief Hongkong, Iran, Zuid-Korea en Italië.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen