‘Lieke Martens krijgt kwart miljoen, Strootman verdient meer dan Memphis’

Print
‘Lieke Martens krijgt kwart miljoen, Strootman verdient meer dan Memphis’

Lieke Martens, Memphis Depay en Kevin Strootman. Afbeelding: Getty Images, AP

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Niet Memphis Depay, maar Kevin Strootman is de Nederlandse voetballer die in de Ligue 1 het meeste geld opstrijkt. De middenvelder heeft bij Olympique Marseille een bruto jaarsalaris van 7,2 miljoen euro. De Lyon-aanvaller ‘moet het doen’ met 5,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarlijkse geldlijst van France Football.

Strootman verruilde bijna twee jaar geleden AS Roma voor Olympique Marseille. Bij de Zuid-Franse club heeft de voormalig Spartaan echter niet altijd een basisplaats. Toch staat Strootman op de 15de plaats. Hij verdient 400.000 euro meer dan ploeggenoot Dimtri Payet.

Memphis Depay, die momenteel vanwege een zware knieblessure voorlopig is uitgeschakeld, staat net binnen de top 20. Hij is bij Lyon wel de topverdiener.

In de top 10 van de Ligue 1 staan liefst negen spelers van Paris Saint-Germain. Alleen Wissam Ben Yedder staat ertussen. Hij toucheert 8,4 miljoen euro bij AS Monaco. In de Franse competitie krijgt Neymar veruit het hoogste salaris met 48,9 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele dat ploeggenoot Kylian Mbappé krijgt (21,2 miljoen euro).

Sponsorinkomsten

Inclusief sponsorinkomsten, premies en bonussen komt Neymar op liefst 95 miljoen euro. Baas boven baas: Lionel Messi haalt 36 miljoen euro per jaar meer binnen dan zijn voormalige ploeggenoot bij FC Barcelona. De Argentijnse ster kan elk jaar liefst 131 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven - al moet hij wel een flink deel aan de belasting afstaan.

Cristiano Ronaldo harkt bij Juventus 118 miljoen euro bij elkaar - inclusief reclame-inkomsten. Daarom is het niet verwonderlijk dat de Italiaanse club nadenkt over het verminderen van salarissen. Het is voor de negende keer in de laatste elf jaar dat Messi in het lijstje van France Football bovenaan staat.

Simeone

Verrassend genoeg is niet Pep Guardiola of Zinedine Zidane de coach die het meeste geld binnenhaalt. Diego Simeone staat bovenaan de lijst van France Football. De Argentijnse trainer van Atlético Madrid ziet elk jaar 40,5 miljoen euro op zijn jaaropgave. Dat is ook inclusief sponsorinkomsten. Pep Guardiola (Manchester City) moet Internazionale-trainer Antonio Conte voor laten gaan. Jürgen Klopp (24 miljoen), José Mourinho en Zinédine Zidane (beiden 23 miljoen) verdienen ongeveer evenveel.

Martens

In het vrouwenvoetbal is verrassend genoeg niet Megan Rapinoe de grootverdiener, maar haar landgenote Carly Lloyd. De middenvelder van Sky Blue FC heeft een salaris van 480.000 euro. Rapinoe, die de Gouden Bal won, moet het bij Seattle Reign doen met ‘slechts’ 415.000 euro. Dat is nog altijd een stuk meer dan Lieke Martens bij FC Barcelona krijgt: 250.000 euro. In de top 20 staan verder geen Oranje-internationals.