In principe geen bezoek bij gehandicaptenzorginstellingen

Print
In principe geen bezoek bij gehandicaptenzorginstellingen

Afbeelding: ANP

Zorginstellingen voor gehandicapten sluiten de deuren voor een groot deel van de bezoekers. Alleen als het bezoek essentieel is voor de cliënt, kan het doorgaan. Datzelfde geldt voor jeugdhulpinstellingen.

Mocht er ergens corona worden geconstateerd, dan gaan de deuren volledig dicht voor het bezoek, maakt het kabinet maandag bekend. „Bezoek wordt aangemoedigd het contact op andere manieren voort te zetten, bijvoorbeeld door WhatsApp en videobellen”, schrijft het kabinet. Zorgverleners houden rekening met emotionele uitlatingen als gevolg van de crisissituatie.

Lees ook: Corona maakt ook geestelijk slachtoffers: angst, schuldgevoelens, paniek en depressie

Cliënten in de geestelijke gezondheidszorg mogen maximaal één persoon per dag ontvangen voor één uur. Een algehele bezoekersstop voor ggz-instellingen is ongewenst, omdat dit grote mentale risico’s meebrengt. Verkouden bezoekers worden geweerd en „op afdelingen waar vanwege het coronavirus isolatieverpleging wordt toegepast, is bezoek helemaal ongewenst”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen