‘Regen’ bankbiljetten in Den Bosch leidt tot aanhouding van vrouw

Print
‘Regen’ bankbiljetten in Den Bosch leidt tot aanhouding van vrouw

Afbeelding: BD/Meesters Multi Media/Bart Meesters

Onderzoek naar de ‘regen’ van talloze bankbiljetten en de brandstichting zaterdagnacht in een Bossche flat heeft zondag geleid tot een aanhouding. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat een dochter is aangehouden van de vrouw die in de flat woont waar brand was gesticht.

Volgens de woordvoerder is zij aangehouden in verband met het geldbedrag. De politie onderzoekt ‘de aanleiding van de brandstichting en de herkomst van het geld’. „Verklaringen van personen die aan de waarheidsvinding van dat onderzoek bij zouden kunnen dragen, zoals de aangehouden dochter, zijn onderzoekslijnen die in het onderzoek meegenomen worden’’, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Honderdduizenden euro’s dwarrelen over straat na brand in flat

Schreeuwen

De vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. De woordvoerder wenste niet te zeggen welke verklaring zij heeft afgelegd over het geld.

Volgens flatbewoners wordt de flat waar de brand werd gesticht bewoond door een moeder en haar zoon. Hij zou de 43-jarige man zijn die werd aangehouden wegens brandstichting. Ook zou hij het geld hebben weggegooid. Volgens flatbewoners zorgde hij geregeld voor overlast door hard te schreeuwen.

Kort voor de brand zou hij dat ook hebben gedaan een namen agenten poolshoogte in de woning. De woordvoerder wenst niet te zeggen wat de relatie is tussen de man en de vrouw. Wel bevestigt de woordvoerder dat voor de brand poolshoogte is genomen in de flat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →