Definitieve streep door Geleens festival Mama’s Pride

Print
Definitieve streep door Geleens festival Mama’s Pride

Afbeelding: Rob Oostwegel

Geleen -

De organisatie hield er al angstvallig rekening mee, maar nu is het definitief: er zal dit jaar geen Mama’s Pride in het Geleense Burgemeester Damenpark plaatsvinden.

Afgelopen vrijdag maakte de organisatie de line-up bekend, maar plaatste daar al nadrukkelijk een voorbehoud bij. Maandagavond maakte de regering bekend dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten of evenementen mogen worden gehouden, waardoor werd besloten de 26e editie van Mama’ Pride helemaal te schrappen.

Lees ook: Mama’s Pride dreigt met stoppen als het geen hogere subsidie krijgt van Sittard-Geleen

Het is een nieuwe domper voor de organisatie die dit jaar geen gemakkelijke voorbereiding kende. Eerder stond de 26e editie al op losse schroeven, aangezien er een gat in de begroting was, mede door de gemeentelijke subsidie die 15.000 euro lager uitviel. De organisatie dreigde met opstappen, maar na gesprekken met toenmalig wethouder Berry van Rijswijk werd het gat in de begroting gedicht doordat de gemeente een aantal kosten voor haar rekening nam.

Lees ook: Geleens popfestival Mama’s Pride gaat door na extra steun van gemeente

Het gratis toegankelijke festival, dat ieder jaar in het weekend van Moederdag wordt gehouden, had voor de aankomende editie met Jack Poels en Bettie Serveert een paar grote namen op het affiche staan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen