Huisartsen hangen brief op voor inbrekers: ‘Hier liggen geen mondkapjes’

Print
Huisartsen hangen brief op voor inbrekers: ‘Hier liggen geen mondkapjes’

De brief die bij meerdere huisartsenpraktijken in de Bommelerwaard voor het raam hangt. Afbeelding: BD

Menig huisarts laat na sluitingstijd geen mondkapjes meer op de praktijk liggen. Uit angst voor inbrekers. Een brief op het raam van een praktijk in Bommelerwaard moet aan inbrekers duidelijk maken dat er op de praktijk niets te halen valt.

‘Beste inbreker. In dit pand heeft de huisarts geen voorraad mondkapjes. Dat wat we hebben, is elders ondergebracht. U kunt dit pand dus overslaan’, zo staat er te lezen. Dezelfde boodschap wordt herhaald in het Engels, Pools, Duits en Frans.

Mondkapjes zijn vanwege de coronacrisis op dit moment schaars en dat maakt ze voor dieven en inbrekers interessant. Ze zijn veel geld waard.

Diverse inbraken

Recente voorbeelden laten zien dat de angst voor inbrekers gegrond is. Zo is onlangs ingebroken in een gezondheidscentrum in Putten. De buit bestond daar uit 150 mondkapjes en 35 flessen antibacteriële gel. En in Duitsland zijn bij inbraken in meerdere magazijnen en een onderwijsinstelling in totaal tienduizenden mondkapjes verdwenen.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch liggen de mondkapjes en andere beschermingsmiddelen inmiddels uit het zicht. Ook daar werd namelijk flink gejat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen