Maastricht: verzoek over 11devande11de komt te vroeg

Print
Maastricht: verzoek over 11devande11de komt te vroeg

De 11devande11de op het Vrijthof. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht / Itteren -

De gemeente Maastricht vindt het te vroeg om iets te zeggen over de evenementenplanning op het Vrijthof. Door de afgelasting van Koningsdag is één dag vrijgekomen.

De eenmansfractie SAB bepleit om die dag alsnog toe te wijzen aan de 11devande11de, de start van het carnavalsseizoen in november. De organisatie moet uitwijken naar een andere stad, omdat het maximumaantal van zestig dagen op het Vrijthof is bereikt. De gemeenteraad wil dat aantal niet uitbreiden.

Lees ook: Aanvraag dag te laat ingediend, Vrijthof is al ‘vol’ voor de 11devande11de

Wethouder John Aarts wijst SAB er nu op dat het, gezien de grote onzekerheid door de coronacrisis, niet opportuun is om toezeggingen te doen over de vrijgekomen dag. „De hulpdiensten zijn beperkt beschikbaar voor advies over verplaatsingen van allerlei evenementen. Thans is bovendien nog onduidelijk hoe lang de maatregelen nog van kracht blijven en hoeveel evenementen dit gaat treffen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen