Coronacrisis

Passiespelen verplaatst naar 2021

Print
Passiespelen verplaatst naar 2021

De Passiespelen in Tegelen zijn verplaatst naar 2021. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Tegelen -

De Passiespelen in Tegelen worden verplaatst naar 2021. Dat heeft het bestuur van het evenement besloten na de aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

De première van de 21ste editie van het spektakel in openluchttheater De Doolhof staat nu gepland voor 9 mei 2021, zo heeft het bestuur per brief laten weten aan alle medewerkers.

„We hebben kennis genomen van de nieuwe maatregelen van de regering… Een van die maatregelen is dat openbare bijeenkomsten tot 1 juni 2020 zijn verboden. Dit betekent dat we de repetities niet voor 1 juni kunnen hervatten. Dit maakt het voor ons onmogelijk om een verantwoord Passiespelen-seizoen te organiseren in 2020. Het bestuur heeft dan ook met pijn in het hart moeten besluiten om de Passiespelen 2020 niet door te laten gaan”, schrijft secretaris Wil van Horck.

De Tegelse Passiespelen worden sinds 1931 elke vijf jaar opgevoerd in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De 25 voorstellingen van de vorige editie in 2015 trokken ruim 40.000 bezoekers. De 21ste editie zou op 10 mei beginnen en tot en met 13 september duren.

Hard gelag

Voor bestuur en de ruim driehonderd medewerkers van de Passiespelen is de gedwongen annulering een hard gelag. De inhoudelijke en organisatorische voorbereiding voor het evenement is eind 2016 begonnen. In maart 2018 was er een nieuwe tekst, in juni 2018 waren er audities voor de tekstrollen, in oktober 2018 begonnen de repetities en vanaf mei 2019 werden er kostuums genaaid, decors gebouwd. Regisseur Cees Rullens probeert de positieve kanten van het uitstel tot volgend jaar te benadrukken. „Het spel zal dieper, gelaagder worden. We zullen zeer ingespeeld zijn in ons decor, we kunnen repeteren met muziek, met kleding zelfs” aldus Rullens.

Het bestuur van De Passiespelen gaat de komende tijd kopers van kaarten informeren over de verdere afwikkeling en over nieuwe data in 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de voorstellingen van volgend jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen