Coronacrisis

Binnen paar weken besluit over Zomerparkfeest

Print
Binnen paar weken besluit over Zomerparkfeest

Vorig jaar was Lex Uiting een van de hoofdacts van het Zomerparkfeest in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het bestuur van het Zomerparkfeest in Venlo verwacht vóór half april een beslissing te nemen over doorgang van het evenement. Volgens voorzitter Marc Nelissen worden momenteel door de verschillende bestuursleden diverse scenario’s uitgewerkt.

Formeel kan het vierdaagse, gratis festival in het Julianapark op 13, 14, 15 en 16 augustus vooralsnog gewoon doorgaan. Maar de coronacrisis zorgt wel voor onzekerheden, zegt Nelissen. Het evenement is mede afhankelijk van sponsoring en de vraag is of ieder bedrijf nog dezelfde financiële bijdrage kan leveren. Ook starten de eerste aanbetalingen voor zaken als techniek en tenten al ruim voor de start van het evenement. En soms worden artiesten al (deels) voor aanvang van het Zomerparkfeest betaald.

Volgens Nelissen is het ook de vraag of mensen zich tegen die tijd in grote groepen willen begeven. Vorig jaar kwamen er verspreid over vier dagen 101.000 bezoekers naar het Julianapark in Venlo. Het Zomerparkfeest moet al die factoren goed afwegen, omdat het als gratis toegankelijk evenement geen onverantwoorde risico’s kan nemen met het oog op het voortbestaan. Het festival is financieel gezond, maar mag vanwege diverse subsidies ook niet te veel reserves in kas hebben, legt Nelissen uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen