Een elektrische auto voor 840 euro, te koop bij Alibaba

Print
Een elektrische auto voor 840 euro, te koop bij Alibaba

Deze elektrische auto kost 840 euro. Afbeelding: Changzhou Xili Vehicle Co.

Het lijkt ongelofelijk, maar de Chinese fabrikant Changzhou biedt voor 840 euro een elektrische auto aan, via de Chinese webwinkel Alibaba.

Een beetje goede autoradio kost al snel meer. Lichtmetalen wielen ook. Of een setje andere voorstoelen. Maar bij Changzhou Xili Vehicle Co., Ltd. koop je voor het bedrag van 840 euro een complete auto.

De Chang Li, die sinds deze maand verkrijgbaar is bij de Chinese webwinkel Alibaba, is een tweezitter met een elektrische aandrijving die is ontworpen om aan de meest elementaire mobiliteitsbehoeften te voldoen.

De snelweg hoef je er niet mee op, want qua paardenkrachten zit de 1,1 pk sterke elektro-auto dichter bij een op afstand bestuurbare speelgoedauto dan bij een echt vervoermiddel. De Chang Li is 2,50 meter lang, 1,50 meter breed en 1,80 meter hoog. Hij weegt 323 kg en het laadvermogen bedraagt 300 kilogram. De auto heeft onafhankelijke wielophanging en trommelremmen en je stuurt met een motorstuur. Over de veiligheid wordt verder niet gerept.

Meerprijs

Wie meer wil dan 1,1 steigerende paarden, kan tegen meerprijs ook kiezen voor een krachtiger 1000 of 1200 watt motor. Dat komt overeen met 1,4 of 1,6 pk. Hierdoor zou de achterwielaangedreven auto een topsnelheid van maximaal 30 km/u moeten kunnen halen en wegen met een hellingshoek van 30 graden moeten kunnen bedwingen. De actieradius bedraagt volgens de fabrikant tussen de 40 en 100 kilometer.

Bullbar

Met zijn nieuwkomer mikt Changzhou vooral op senioren en wagenparkbeheerders. Wanneer je er minimaal honderd bestelt, kun je eigen logo’s en andere decoraties laten aanbrengen. Accessoires zoals dakdragers en een bullbar voor de voorzijde zijn eveneens leverbaar, evenals andere carrosserievarianten. Een driezitter is verkrijgbaar vanaf 1488 dollar (net geen 1350 euro), een versie voor taxidiensten kost minimaal 1638 dollar (bijna 1500 euro).

Het kleine elektrische voertuig is niet zozeer bedoeld voor de openbare weg, maar meer voor grote privé- en bedrijfsterreinen. Of als rollend reclamemedium. En misschien als brommobiel of zelfs als overdekte variant van een elektrische fiets bijvoorbeeld. Een ding is zeker: de Chang Li is sowieso goedkoper.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen