Burgemeester Scholten ziek: collega Donders leidt tijdelijk veiligheidsregio in coronatijd

Print
Burgemeester Scholten ziek: collega Donders leidt tijdelijk veiligheidsregio in coronatijd

Antoin Scholten Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, die de aanpak van de coronacrisis in de regio coördineert, zit sinds maandagavond ziek thuis. De burgemeester van Venlo heeft naar eigen zeggen last van een verkoudheid.

Binnen de veiligheidsregio neemt burgemeester Rianne Donders van Roermond nu de taken van Scholten over. Zij kreeg dat verzoek maandagavond, laat ze via een woordvoerder weten. De vervanging is op dat moment meteen ingegaan. Naar verwachting zal die vervanging een paar dagen nodig zijn, stelt de woordvoerder.

Hoestje

Scholten was maandag al nog op afstand aanwezig bij het Haagse overleg over de extra maatregelen die zijn afgekondigd. Tegenover De Limburger gaf hij aan dat het hem vanwege ‘een vervelend hoestje’ niet verstandig leek om fysiek aan te schuiven. In eigen gemeente heeft Scholten zijn taken overgedragen aan de locoburgemeester.

Wethouder in ziekenhuis

De Venlose wethouder Sjors Peeters (50PLUS) is getroffen door het coronavirus en ligt als gevolg daarvan op de intensive care. De wethouder Leefbaarheid, Ouderenzaken en Wonen en Wijken is vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Fractievoorzitter Natascha Kroonstuiver van 50PLUS in Venlo schrijft op Twitter dat de fractie enorm meeleeft met de familie en Peeters alle positieve kracht toewenst om hier doorheen te komen. Peeters is sinds mei 2018 wethouder in Venlo, eerder was hij raadslid voor de PvdA.

Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat er geen mededelingen gedaan worden over de gezondheid van bestuurders.