Dierbaar

Bordercollie Joep uit Maastricht heeft zijn eigen column

Print
Bordercollie Joep uit Maastricht heeft zijn eigen column

Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: bordercollie Joep uit Maastricht leert zijn baasje relativeren.

Bordercollie Joep uit Maastricht heeft zijn eigen column
Foto: Johannes Timmermans

Weinig honden kunnen het zeggen, maar Joep van deken John Dautzenberg uit Maastricht heeft een eigen column. Onder de titel ‘De roep van Joep’ schrijft hij in het parochieblad. „Over alledaagse dingen. Wat hij meemaakt. Maar altijd met een kwinkslag”, vertelt zijn baasje. Joep is de trouwe metgezel van Dautzenberg. Staat op vele foto’s op de Facebookpagina van de deken.

„Hij gaat altijd mee, behalve als het echt niet kan. Het is fijn om de zorg te hebben voor een levend wezen. Door Joep leer ik relativeren. Zin of geen zin, ik moet er drie keer per dag met hem uit. Dan kom je op andere gedachten. En het is goed voor de beweging, want ik heb last van mijn rug. Vóór Joep had ik een andere bordercollie. Victor. Een trotse, afstandelijke hond. Joep is het tegenovergestelde. Een echte knuffelkont. En een allemansvriendje. Eigenlijk wilde ik geen nieuwe hond voordat Victor dood was, maar toen ik dat koppie van Joep zag, was ik verkocht. Het ging gelukkig goed tussen die twee. Victor was al erg oud, maar heeft die kleine wildebras opgevoed. Daar heb ik helemaal niks aan hoeven doen.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen