Klachten: Roompot versoepelt regels voor omboeken bij vakantieparken in verband met coronacrisis

Roompot Vakanties versoepelt regels omboeken na klachten. © archief Jeroen Kuit

Roompot Vakanties met elf parken in Limburg gaat de regels voor het omboeken bij haar bungalowparken verder versoepelen. Dat gebeurt in verband met de coronacrisis en een vloedgolf aan klachten.

Leon Janssen

De telefoon bij Roompot staat momenteel roodgloeiend door bezoekers die hun vakantie willen omboeken, omdat ze bang zijn op een park besmet te raken met het coronavirus. Bovendien is Roompot Vakanties door de aangescherpte regels gedwongen voorzieningen zoals zwembaden, restaurants, wellnesscentra en kidsclub op de bungalowparken te sluiten. Ook dat is voor gasten een reden de vakantie om te boeken. Verder is het voor Belgen op dit moment niet mogelijk de grens te passeren voor een vakantieverblijf in Nederland.

De lange wachttijden aan de telefoon en de regels voor het omboeken wekken veel ergernis. Op Facebook doen velen hun beklag over bijbetalingen voor een later bezoek en extra kosten voor het omboeken.

Eerder al besloot Roompot Vakanties daarom de kosten voor het omboeken korter dan 28 dagen voor het verblijf in een bungalowpark niet meer in rekening te brengen. Omboekingen langer dan 28 dagen voor het verblijf waren al gratis.

„We merkten verder dat het voor bezoekers moeilijk was een datum voor een nieuw verblijf te prikken”, zegt Baptiste van Outryve, perswoordvoerder van Roompot Vakanties. „Daarom hebben we besloten dat er nu nog geen nieuwe datum vastgesteld hoeft te worden en dat onze gasten meteen een voucher krijgen voor het bedrag waarvoor ze geboekt hebben. Boeken ze later een midweek of weekend bij ons en valt die in een duurdere periode, dan moet er bijbetaald worden. Dat lijkt ons billijk.”

Volgens Van Outryve blijven de vakantieparken van Roompot gewoon open. „Tenzij er landelijk besloten wordt dat we dicht moeten”, zegt hij. „Natuurlijk hanteren we daarbij de richtlijnen van het RIVM in verband met corona.”

Roompot kondigt verder aan dat 3500 kampeerplaatsen vooralsnog dicht blijven, het aantal gasten op de vakantieparken beperkt worden en dat ze alleen vrijstaande huisjes gaat gebruiken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal