The Passion helemaal afgelast om coronavirus

Print
The Passion helemaal afgelast om coronavirus

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De gemeente Roermond heeft dinsdag bekendgemaakt dat het paasspektakel The Passion definitief niet doorgaat. Door de nieuwe maatregelen die maandag door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat het evenement dat 9 april zou worden gehouden in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden, aldus de gemeente.

Eerder was al besloten dat er vanwege de coronacrisis geen publiek bij deze editie van The Passion zou zijn. De EO en Roermond zochten nog mogelijkheden om het evenement zonder publiek door te laten gaan maar ook dat is nu dus van de baan.

Lees ook: ‘Roermondse ondernemers hebben nu wel wat anders aan hun hoofd’

„Het jaar 2020 beloofde een prachtig evenementenjaar te worden voor Roermond,” zo laat burgemeester Rianne Donders in een schriftelijke reactie weten. „Maar de wereld is door de coronacrisis volledig op z’n kop gezet. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is het enige dat verstandig is.”

De omroepen EO en KRO-NCRV en producent Mediawater zijn nu aan het kijken of er op donderdag 9 april een alternatieve invulling voor de tv-uitzending kan komen. Hoe dat alternatief eruit moet komen te zien, wordt op een later moment bekendgemaakt.

The Passion zou voor de tiende keer worden gehouden. Er werd rekening gehouden met zo’n vijftienduizend bezoekers aan de stad, maar daar werd bij het nemen van eerdere coronamaatregelen al een streep door gezet. Eerdere edities elders in het land konden op tv altijd rekenen op miljoenen kijkers.