Mededeling KNVB wekt verbazing: ‘Over twee weken weer voetballen? Dat lijkt me geen optie’

Print
Mededeling KNVB wekt verbazing: ‘Over twee weken weer voetballen? Dat lijkt me geen optie’

De directeuren Marco Bogers (links) en Ivo Pfennings. Afbeelding: Fotografie Kuit

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Na het crisisoverleg van dinsdag weet het Nederlandse voetbal nog altijd niet waar het aan toe is. Ook de twee Limburgse eredivisionisten wachten gespannen af. Direct weer gaan voetballen na 6 april zien ze bij VVV en Fortuna Sittard in ieder geval niet gebeuren.

De maatregelen die werden ingesteld vanwege de coronacrisis blijken voor het Nederlandse profvoetbal nog steeds maar tot 6 april te gelden. Dat communiceerde de KNVB dinsdag na spoedoverleg met alle betrokken partijen. Een mededeling die de nodige verbazing wekte, ook bij de directeuren van de Limburgse eredivisieclubs. „Er is nog steeds niet duidelijk wat nou precies voor ons geldt ná 6 april”, reageert Ivo Pfennings, directeur van Fortuna Sittard. „Mogen we weer gaan trainen of niet? Als ik kijk naar de maatregelen die door het kabinet genomen zijn, lijkt me dat geen optie. De KNVB overweegt dat blijkbaar wel.”

Ook VVV-directeur Marco Bogers had niet zien aankomen dat de datum van 6 april voorlopig zou blijven staan. „Zeker niet met het oog op de aangescherpte maatregelen van de overheid.”

Beide directeuren zijn van mening dat voetbal slechts bijzaak is op dit moment. „Het is moeilijk uitlegbaar om over voetbal te praten terwijl er dagelijks mensen sterven”, beklemtoont Pfennings. „De competitie afmaken kan echt alleen als de autoriteiten zeggen dat het verantwoord is. Maar ook dat is lastig, want wat is in deze verantwoord en wat niet? Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat het land over vier weken weer volledig tot rust gekomen is.” Ook Bogers ziet een snelle hervatting niet gebeuren, nu het openbare leven in Nederland voor langere tijd goeddeels platligt. „Ik verwacht – en daar heb ik al signalen over opgevangen – dat ook het voetbal tot 1 juni geschrapt gaat worden. Het zou een goede zaak zijn als de UEFA met een regeling voor alle Europese competities komt, maar de vraag is of dat snel gaat gebeuren.”

De twee directeuren denken dat het nog wel even gaat duren voordat ‘de puzzel is gelegd’, zoals Bogers dat noemt. Pfennings: „Wat voor ons nu belangrijk is, is dat we weten waar we volgend seizoen aan toe zijn zodat we onze plannen kunnen maken. Spelen we eredivisie of niet? Verder vind ik mijn mening even van ondergeschikt belang.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen