Hockeybond hoopt op snelle hervatting veldcompetitie, korfballers en schakers niet meer in actie

Print
Hockeybond hoopt op snelle hervatting veldcompetitie, korfballers en schakers niet meer in actie

Afbeelding: Getty Images

Sittard -

Na de voetbalbond hoopt ook de hockeybond nog op een spoedige herstart van de veldcompetitie.

Uiterlijk 6 april wordt besloten wat er gebeurt, waarbij gekeken wordt naar het verloop van het coronavirus. De afdelingen met Limburgse clubs moeten nog tien ronden spelen.

Het korfbalverbond heeft de tweede helft van de veldcompetitie, die in april had moeten beginnen, geschrapt. Het KNKV beslist later over promotie en degradatie. De bond besluit uiterlijk 6 april wat er met het restant van de zaalcompetitie gebeurt.

De schaakbond heeft de clubcompetitie voor de eerste klasse en lager per direct beëindigd. De KNSB ziet geen kans om in juni nog drie ronden te laten spelen. Een besluit over promotie en degradatie wordt later genomen. Zuid-Limburg (1B) en Blerick (2D) hadden titel en promotie al bijna binnen.

Het open LK schaken, dat van 29 mei tot en met 1 juni had moeten worden gehouden in Maastricht, gaat niet door. De organisatie kon eventuele versoepeling van de maatregelen tegen samenkomsten in de loop van april of mei niet meer afwachten.

Tot 1 juni zijn alle paardensportevenementen in Nederland geschrapt, waaronder het NK dressuur, NK reining, NK voltige, NK endurance en NK eventing voor de jeugd van de baan zijn.