Door Italië gezochte Roemeense man uit Heerlen aangehouden na achtervolging

Print
Door Italië gezochte Roemeense man uit Heerlen aangehouden na achtervolging

Afbeelding: Koninklijke Marechaussee/Facebook

Heerlen / Hoensbroek -

Een 43-jarige man uit Heerlen is in de nacht van dinsdag- op woensdag aangehouden. De man met Roemeense nationaliteit bleek te worden gezocht door Italië.

Bij Eindhoven Airport zag de Koninklijke Marechaussee een automobilist met hoge snelheid wegrijden. Na een korte achtervolging werd de auto in Wintelre tot stoppen gebracht. Uit controle van het rijbewijs en identiteitskaart van de in Heerlen woonachtige bestuurder bleek dat beide documenten vervalst waren.

Later onderzoek door de Marechaussee wees uit dat de 43-jarige man met Roemeense nationaliteit gezocht werd door Italië. Hij zou daar nog een gevangenisstraf moeten uitzitten van vijf jaar. De man zit vast in afwachting van zijn uitlevering.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen