Nederlandse automobilist laat winterbanden links liggen

Print
Nederlandse automobilist laat winterbanden links liggen

De afgelopen jaren werden steeds meer winterbanden verkocht. Maar wat heb je daaraan in een zachte winter? Afbeelding: Shutterstock

Nederlandse automobilisten laten steeds vaker winterbanden links liggen. Dat blijkt uit onderzoek van KwikFit. In toenemende mate wordt ervoor gekozen om in de winter op zomerbanden door te rijden óf om vierseizoenenbanden aan te schaffen.

De onderzoeksresultaten worden gemeld door vakblad Aftersales Magazine. Arjan van der Meer, marketingdirecteur bij KwikFit Nederland, zegt daarin: ,,Een historisch laag aantal Nederlanders reed de afgelopen winter op winterbanden. Sinds het begin van onze metingen in 2012 stond dat wegdekaandeel nooit lager dan 30 procent. Dit jaar was het slechts 24,1 procent.

Zachte winter

,,Oorzaak is natuurlijk de zeer zachte winter. KwikFit signaleerde ook dat vooral veel particuliere rijders wachtten met wisselen tot het weer zou omslaan en dat gebeurde niet. Die daling is echter niet structureel, denken wij. Er liggen veel winterbanden in de garage of op de zolder, naast de niet gebruikte slee en schaatsen. Wanneer de winterse start eind 2020 als vanouds is, dan meet je in februari 2021 ongetwijfeld weer een hoger wegdekaandeel voor de winterbanden.”

Kwikfit onderzoekt meerdere keren per jaar bij duizenden auto’s op welke banden zij rijden. Het wegdekaandeel van de vierseizoenenband is gestegen van 11,5 naar 13,3 procent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen