Opinie

‘Over iets simpels als een samenscholingsverbod kan kennelijk toch verwarring worden gezaaid’

Print
‘Over iets simpels als een samenscholingsverbod kan kennelijk toch verwarring worden gezaaid’

OP DE KORREL – Je zou potdikkie toch zeggen: een eenvoudig een-tweetje, dat samenscholingsverbod. In de praktijk blijkt het een lastig een-drietje. Over iets simpels als dit kan kennelijk toch verwarring worden gezaaid.

Minister Grapperhaus zei maandag dat er boetes zouden komen voor ‘drie mensen of meer’. Dus maximaal twee. Op rijksoverheid.nl staat: ‘Groepsvorming (al dan niet toevallig) in de publieke ruimte wordt verboden. Onder een groep verstaat het kabinet drie of meer personen die daarbij geen afstand van 1,5 m houden’. Dus maximaal twee.

Burgemeester Scholten van Venlo zei in de krant: ‘We kunnen nu boetes gaan uitdelen als ze met meer dan drie zijn’. Dus maximaal drie. En in advertenties schrijft de rijksoverheid: ‘Ga niet naar buiten met meer dan drie personen’. Maximaal drie dus weer.

Muggenzifterij? Mensen hebben op dit moment vooral behoefte aan heldere communicatie. Dus zeg gewoon: maximaal twee personen en anders een boete.

Ben wel benieuwd trouwens: als twee mensen geen anderhalve meter afstand houden en een boa komt hen beboeten is het ineens een groep van drie. Ofwel ‘meer dan twee’. Dubbele boete?

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen