Kans groot dat scholen ook na 6 april dicht blijven

Print
Kans groot dat scholen ook na 6 april dicht blijven

Afbeelding: ANP

De scholen blijven waarschijnlijk ook na 6 april nog gesloten. Het onderzoek naar coronabesmetting onder scholieren en gezinnen dat het RIVM dinsdag is gestart, is pas over zes weken klaar. Het kabinet wil de resultaten van de studie gebruiken om te beslissen of de scholen na 6 april weer open kunnen.

Het RIVM hoopt rond 6 april wel ‘de eerste stand van zaken’ te delen met ministeries, zegt een woordvoerder. Volgens hem duurt het onderzoek langer omdat het onderzoek inmiddels is uitgebreid. Niet alleen gezinnen in Noord-Brabant worden gevolgd, maar ook gezinnen in een aantal andere provincies zoals Utrecht en Groningen. Dinsdag hebben de eerste van in totaal 100 gezinnen bezoek gehad van het RIVM voor metingen.

Duidelijkheid

Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs zei dinsdagavond bij talkshow Op1 dat de scholen langer dicht blijven als de resultaten van de studie niet bekend zijn. Of het kabinet bij zijn besluit ook genoegen neemt met de eerste stand van zaken, is niet bekend. ,,Wij hebben nog niet van het RIVM gehoord dat het onderzoek langer duurt”, zegt een woordvoerder van Slob. Woensdag wordt daarover duidelijkheid verwacht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen