Hornbach: ‘Beeld over drukte is onjuist’

Print
Hornbach: ‘Beeld over drukte is onjuist’
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak / Kerkrade / Eygelshoven -

De tuincentra en bouwmarkten puilen uit van de bezoekers nu het merendeel van de werkende bevolking thuis werkt. Beelden hiervan gingen massaal over internet.

Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland, is van mening dat het beeld dat nu geschetst wordt onjuist is. “Ik zie die beelden ook. Maar met een gemiddelde oppervlakte van 15.000 m2 zijn onze bouwmarkten groter dan twee voetbalvelden. Daarmee wil ik benadrukken dat we ruimte genoeg hebben in onze vestigingen en dat het beeld dat is ontstaan over drukte in de bouwmarkt onjuist is."

"Natuurlijk begrijp ik de zorgen van het publiek met betrekking tot het aantal klanten, maar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staat altijd voorop. Voorbijgangers hebben wellicht de indruk dat het druk is door een volle parkeerplaats en een rij voor de ingang. Maar die rij buiten, waarin ook de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen en die daardoor vrij lang is, zorgt voor ruimte binnen. De gangpaden zijn breed en lang, dus consumenten kunnen zich gegarandeerd aan de verplichte 1,5 meter afstand houden. We monitoren de maatregelen continue, scherpen aan daar waar mogelijk en staan in contact met de lokale overheden.”

Hornbach heeft in Limburg vestigingen in Geleen en Kerkrade.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg